Koplat

Koplatten kopen? Een koplat is een lat die wordt gebruikt bij het afwerken/aftimmeren van een kozijn of deurkozijn en wel om de naad tussen muur en kozijn af te dekken. Bij het afwerken van kozijnen moet men meestal lastige hoeken, kieren of de kopse kant (waar verschillende houtdelen of materialen bijeenkomen) afdichten. De kier tussen wand en kozijn is daar een voorbeeld van. Bij oudere kozijnen zijn de koplatten vaak geprofileerd. Deze worden nu vaak koplijst of architraaf genoemd.

Het materiaal van de koplat is meestal vuren, meranti of een andere hardhout, MDF of kunststof, maar in bijzondere gevallen kan de koplat ook van marmer of een andere natuursteen zijn. Wij leveren Magnolia houten koplatten.

De koplat wordt deels over de muur, deels over het kozijn geplaatst zodat de kier tussen kozijn en wand netjes bedekt is. Wanneer het kozijn breder is dan de wand, wordt een koplatten met sponningen gemaakt, of worden opvullatten toegepast waardoor de koplat over de opvullat en de wand valt. Koplatten kunnen aan de ondergrond bevestigd worden met montagekit of met koploze nagels. Voordeel van montagelijm boven de koploze spijkers is dat de lijm ook op de muur hecht en dat de gaatjes van de verzonken nagels niet weer gedicht hoeven te worden. Weet je al exact welke koplat jouw kozijn helemaal zullen afmaken? Bekijk hier ons volledig aanbod en bestel direct! Zo kun je zo snel mogelijk aan de slag.

Koplatten kopen

Koplatten kopen

koplatten kopen

koplatten kopen

koplatten kopenkoplatten kopen