Vandenberg-Hardhout Tafel, Staalkaart van Hardhout

Het is alweer 25 jaar dat de Timmerwinkel in Den Haag een trouwe klant is bij Vandenberg-Hardhout in Lopik. Hun hardhout is voorzien van het FSC®-keurmerk (Forest Stewardship Council). Voor ons geeft dat de zekerheid dat ons hardhout ook eerlijk hout is dat voldoet aan de moderne eisen van duurzaamheid. Met het FSC®-keurmerk weten wij ook dat er sprake is van een goed bosbeheer en een oprechte samenwerking met de lokale bevolking.  In 2017 mochten wij dit in Brazilië en Suriname zien. Op onze website doen wij hier verslag van: FSC-keurmerk, met eigen ogen bekeken.

In 2015 ontstond binnen het team van VandenBerg-Hardhout het idee om een multifunctionele tafel te ontwerpen. Een tafel die geschikt zou zijn als ontvangst- en vergadertafel. Een tafel ook die in zichzelf een illustratie is van de kwaliteit van het hout dat wordt verkocht en verwerkt. VandenBerg-Hardhout verzocht ons om hun ontwerp van de tafel in onze werkplaats uit te voeren. Voor ons een eervolle uitvraag en een mooi bewijs hoeveel vertrouwen er in de Timmerwinkel is.

machinale-houtbewerking

In het ontwerp is gekozen voor een tafel van Sapupira Hardhout. Een veelzijdige houtsoort die je vaak terugziet in ramen, bruggen, zware constructies. Kenmerkend voor Sapupira zijn de licht- tot donkerbruine gom/ wasvlekken.

De tafel zelf zou, door de inleg van verschillende hardhoutsoorten – Ipe, Pakan, Guariuba, Dapalo, Tanimbuca – ook een staalkaart van hardhout moeten zijn. Technisch gezien wat het nog wel een hele uitdaging. Maar met onze HOMAG-CNC-bewerkingscentrum waren wij heel nauwgezet in staat om de tafel te maken en de verschillende houtsoorten een natuurlijk onderdeel van de tafel te laten zijn.

Nu vijf jaar later is de tafel nog steeds de trots van Vandenberg-Hardhout. Kijk gerust op hun website en laat u inspireren. En heeft u ook een idee? Meld het ons. Wij laten ons graag uitdagen.